• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 5
  • Slide 6
  • Slide 7
  • Slide 8

CEPLJENJE PROTI KLOPNEMU MENINGOENCEFALITISU

Zdravstveni dom Slovenske Konjice vas vabi, da poskrbite za varno gibanje v naravi in izberete cepljenje proti KLOPNEMU MENINGOENCEFALITISU (KME).

KME je virusna bolezen osrednjega živčevja, ki se prenaša z vbodom okuženega klopa in ogroža predvsem ljudi, ki se v obdobju aktivnosti klopov zadržujejo v naravni. Cepljenje je najučinkovitejša zaščita pred okužbo s to težko boleznijo osrednjega živčevja. Slovenija, še posebej pa celjska regija sodi med regije z visoko obolevnostjo za to nevarno bolezen za katero ne poznamo zdravila. Cepljenje je najbolj učinkovit ukrep za zaščito pred KME. Več informacij o cepljenju proti KME najdete na spletnih straneh NIJZ ali pri izbranem osebnem zdravniku.

Cena odmerka za odrasle znaša 33,00 €
Cena odmerka za otroke znaša 32,00 €
SHEMA CEPLJENJA

Cepilno mesto v ZD Slovenske Konjice je Šolska ambulanta (pritličje desno). Kontakt 03 758 17 08 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
ZD Slovenske Konjice občasno organizira akcije cepljenja proti KME po znižani ceni. Akcije so objavljene pod zavihkom aktualna obvestila.

CEPLJENJE PROTI GRIPI

Obveščamo vas, da bomo v četrtek 4.10.2018 pričeli z izvajanjem cepljenja proti sezonski gripi. Cepili se boste lahko pri svojem izbranem osebnem zdravniku v njihovem ordinacijskem času. Cena cepljenja za kronične bolnike in starejše od 65 let je 7 EUR, za ostale pa 14 EUR. Več informacij o cepljenju prejmete na spletnih straneh NIJZ ali svojem osebnem zdravniku.

GRIPA - kako se pred njo zavarovati in kako ukrepati v primeru, če zbolimo
GRIPA - izboljšamop preceplenost