• Slide 14
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Slide 11
  • Slide 13
  • Slide 1

Cepilno mesto je vzpostavljeno v šolski ambulanti (pritličje desno), kjer lahko opravite samoplačniška cepljenja (KME, gripa, hepatitis B itd.) po predhodnem dogovoru.

Cepilno mesto: Šolska ambulanta

Tel.: 03 758 17 08

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Cepljenje se izvaja vsak zadnji petek v mesecu med 14.00 in 15.00 uro oz. po predhodnem dogovoru.

Redna cepljenja proti gripi in tetanusu se izvajajo v ambulantah osebnega zdravnika ali ambulanti nujne medicinske pomoči za dislocirane ambulante ZD-ja na predpisanem obrazcu!

 

CEPLJENJE PROTI KLOPNEMU MENINGOENCEFALITISU

Zdravstveni dom Slovenske Konjice vas vabi, da poskrbite za varno gibanje v naravi in izberete cepljenje proti KLOPNEMU MENINGOENCEFALITISU (KME).

KME je virusna bolezen osrednjega živčevja, ki se prenaša z vbodom okuženega klopa in ogroža predvsem ljudi, ki se v obdobju aktivnosti klopov zadržujejo v naravni. Cepljenje je najučinkovitejša zaščita pred okužbo s to težko boleznijo osrednjega živčevja. Slovenija, še posebej pa celjska regija sodi med regije z visoko obolevnostjo za to nevarno bolezen za katero ne poznamo zdravila. Cepljenje je najbolj učinkovit ukrep za zaščito pred KME. Več informacij o cepljenju proti KME najdete na spletnih straneh NIJZ ali pri izbranem osebnem zdravniku.

Cena odmerka za odrasle 25,00 € in otroke 30,00 €.

SHEMA CEPLJENJA

V skladu s Programom cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2019 se začne cepljenje odraslih, starih 49 let (rojeni 1970), proti klopnemu meningoencefalitisu. Za to skupino stroške cepljenja s tremi odmerki cepiva krije obvezno zdravstveno zavarovanje. če se želite zaščititi proti klopnemu meningoencefalitisu, stopite v kontakt s ambulanto svojega izbranega zdravnika, kjer vam bodo podali vse potrebne informacije v zvezi s cepljenjem.

 

CEPLJENJE PROTI GRIPI

Obveščamo vas, da bomo v četrtek 4.10.2018 pričeli z izvajanjem cepljenja proti sezonski gripi. Cepili se boste lahko pri svojem izbranem osebnem zdravniku v njihovem ordinacijskem času. Cena cepljenja za kronične bolnike in starejše od 65 let je 7 EUR, za ostale pa 14 EUR. Več informacij o cepljenju prejmete na spletnih straneh NIJZ ali svojem osebnem zdravniku.

GRIPA - kako se pred njo zavarovati in kako ukrepati v primeru, če zbolimo
GRIPA - izboljšamop preceplenost

Sezona cepljenja proti gripi je zaključena! 

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Ok