• Slide 14
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Slide 11
  • Slide 13
  • Slide 1

 

MNOŽIČNO TESTIRANJE - OBVESTILO ZA JAVNOST

V skladu z Uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 204/20 iz dne 31. 12. 2020), ki jo je izdalo Ministrstvo za zdravje RS bo Zdravstveni dom Slovenske Konjice organiziral množično testiranje za splošno, zdravo populacijo na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi.

Testiranje se izvaja od torka do petka med 12.30 in 14.00 uro pri garažah Zdravstvenega doma (dostop z zadnje stani objekta), kjer se nahaja vstopna točka za odvzem brisov. Zaradi lažje dostopnosti priporočamo, da se testiranja udeležite peš. Ob tem je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe, vzdrževanje medosebne razdalje vsaj 2 metra, nošenje mask, zadrževanje na mestu odvzema ni dovoljeno. V primeru udeležbe z avtomobilom poskrbite za prometno varnost in upoštevajte navodila rediteljev.

Na odvzem brisa se ni potrebno naročiti. S seboj imejte zdravstveno kartico in osebni dokument. Rezultat testiranja bo znan v 30 minutah, o njem pa boste obveščeni preko SMS sporočila, zato bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona. Podrobnejša navodila o obveščanju rezultatov najdete TUKAJ

V primeru, da je vaš rezultat testa pozitiven, vas bo zdravstveno osebje kontaktiralo in se dogovorilo za PCR testiranje. V primeru pozitivnega rezultata PCR kontaktirajte osebnega izbranega zdravnika. 

SPREMEMBA LOKACIJE IZVAJANJA MNOŽIČNEGA TESTIRANJA: Od 14.4.2021 dalje bo množično testiranje potekalo na lokaciji Župnijskega doma Slovenske Konjice (Stari trg 40, 3210 Slovenske Konjice).

 

CEPLJENJE

V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice se bo po prejemu cepiva predvidoma po 11.1.2020 pričelo izvajati cepljenje proti bolezni COVID-19. Cepljenje bo potekalo postopoma glede na dostopnost cepiva in v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19

Vsi interesenti za cepljenje stopite v kontakt s svojim izbranim osebnim zdravnikom, ki vas bo uvrstil na seznam za cepljenje. Glede na dostopnost cepiva in prioritetne skupine vas bodo zaposleni iz Ambulante za cepljenje povabili na cepljenje. 

Več informacij o samem cepljenju najdete na spletni strani Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Cepljenje je brezplačno in prostovoljno!

 

 

OBVESTILO OBISKOVALCEM ZDRAVSTVENEGA DOMA SLOVENSKE KONJICE

 

Obiskovalce pozivamo, da pred obiskom stopijo v kontakt z ambulanto oz. službo in se predhodno dogovorijo za termin obravnave. Pred vsakim obiskom morajo uporabniki zdravstvenih storitev izpolniti Vprašalnik o preverjanju zdravstvenem stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti. Vprašalnik je dostopen TUKAJ, izpolnite ga pred obiskom ZD-ja, da bo delovni proces potekal čim bolj tekoče.

 

 

TELEFON ZA POMOČ V STISKI

TELEFON ZA POMOČ V STISKI - ZD SLOVENSKE KONJICE

ZDRAVJE V ČASU KORONAVIRUSA - CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA SLOVENSKE KONJICE

 

Za več  informacij o koronavirusu se poslužujte spletnih strani strokovnih služb, ki skrbijo za informiranje splošne javnosti:

NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE

 

 

Priporočila za preprečevanje okužb v domačem okolju:

PRIPOROČILA IN NAVODILA

NAVODILA IN PRIPOROČILA ZA PACIENTE IN NJIHOVE DRUŽINSKE ČLANE Z OKUŽBO Z VIRUSOM COVID-19 V DOMAČEM OKOLJU

 

Priporočila za preprečevanje okužb v delovnih organizacijah:

KLIKNITE TUKAJ ZA VEČ INFORMACIJ

 

 

 

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Ok